Животни приказни – Незначајна дијагноза

 Breaking News

Животни приказни – Незначајна дијагноза

Животни приказни – Незначајна дијагноза
February 19
11:34 2018

Многу луѓе не би се смееле во моја позиција. Седев спроти психијатарот, држејќи ја раката на мојата сопруга како нашиот две-годишен син, кој си играше на подот.

„Тежината на аутизмот на вашиот син најверојатно ќе го спречи да порасне и да стане независен. Многу е веројатно дека нема никогаш да зборува или да има пријатели“, кажа психијатарот и ги проучуваше нашите изрази на лица.

Мојата жена ми ја стисна раката малку посилно, но таа исто така се насмевна затоа што знаевме од друга страна дека дијагнозата е незначајна: Кога имав три години, психијатарот им кажа иста работа на моите родители за мене.

Поуката е: Оваа приказна не носи до работ на лошата помисла дека ништо нема да биде во ред, но всушност на крајот ни кажува дека некогаш премногу брзо пресудуваме за некои работи.

Related Articles