Заев од Идризово: Јас сум за закон за амнестија, срам ми е што сум премиер на држава со ваков затвор

 Breaking News

Заев од Идризово: Јас сум за закон за амнестија, срам ми е што сум премиер на држава со ваков затвор

Заев од Идризово: Јас сум за закон за амнестија, срам ми е што сум премиер на држава со ваков затвор
September 11
10:44 2017

-Срам ми е што сум премиер на држава со ваков затвор. Јас сум за закон за амнестија, се надеваме дека што побрзо ќе може да влезе во владина и собраниска процедура. 
Овде нема минимум хумани услови за издржување на казна, изјави премиерот Зоран Заев, по денешната посета на затворот Идризово заедно со народниот правобранител Иџет Мемети и извршниот директор на Хелсиншки комитет за човекови права на Република Македонија, Уранија Пировска Заев изрази разочарување од условите во затворот и рече дека го поддржува законот за амнестија.

Во „Идризово“ се 1.800 затвореници, а капацитетот е за 800 луѓе – изјави тој.

Related Articles