Временска прогноза за оваа зима: Вакви предвидувања уште не сме виделе

 Breaking News

Временска прогноза за оваа зима: Вакви предвидувања уште не сме виделе

Временска прогноза за оваа зима: Вакви предвидувања уште не сме виделе
October 20
10:54 2017

Додека Северна Европа има влажна зима, Балканот го чека нешто сосема друго. 

Сите сакаат да знаат какво време ќе не пчекува во зимава што следува, а квалитетна пргноза вчера се појави на специјализираниот сајт AccuWeather. 

Ако е точно тоа што го пишуваат, а познати се како релевантен извор на информации, Балканот го очекува топла зима со недостаток на снег и дожд.

Како што е наведено во прогнозата, зимата остро ќе започне на северна и западна Европа, со чести бури кои ќе донесат ветер и дожд. 

Додека на Балканот главна карактеристика за оваа зима ќе биде – сушата. 

-Тоа не значи дека во овие подрачја нема да има дожд за време на зимските денови, но нема да биде доволно, што додатно ќе ја влоши сушата која е во тек – изјавил метеорологот Алан Реперт.

Во многу од тие подрачја сушата ќе биде уште полоша на крајот од зимата, што може да донесе сериозни последици врз земјоделството следната година, а и да го зголеми ризикот од пожари летото и есента, ако дождовите на пролет повторно бидат под нивото.

Related Articles