Во ова племе живеат најсреќните луѓе во светот – Далеку од цивилизацијата, а еве што им го разубавува денот!(Фото)

 Breaking News

Во ова племе живеат најсреќните луѓе во светот – Далеку од цивилизацијата, а еве што им го разубавува денот!(Фото)

Во ова племе живеат најсреќните луѓе во светот – Далеку од цивилизацијата, а еве што им го разубавува денот!(Фото)
January 08
10:33 2018

Племето Ментаваи е лоцирано во Индонезија. Познати се по своите декоративни тетоважи и полу-номадски начин на живот, а го наследуваат островот Ментаваи на западот на Суматра.

Овие фантастични фотографии го документираат секојдневниот живот на мажите, жените и децата од племето Ментаваи, кои успеале да го одржат својот традиционален начин на живот.

Related Articles