ВИДЕО: Со механизација и силно полициско обезбедување синоќа е тргнат споменикот на Ќосето пред Врховниот суд во центарот на Скопје

 Breaking News

ВИДЕО: Со механизација и силно полициско обезбедување синоќа е тргнат споменикот на Ќосето пред Врховниот суд во центарот на Скопје

ВИДЕО: Со механизација и силно полициско обезбедување синоќа е тргнат споменикот на Ќосето пред Врховниот суд во центарот на Скопје
February 22
11:01 2018

Споменикот на Андон Ќосето ноќеска во 3 часот по полноќ е отстранет од пред Врховниот суд во центарот на Скопје.

Споменикот е однесен во магацините на Металски завод Тито.

Ваков начин на отстранување на споменици не е запомнет на овие простори.

Истиот наликува само на она што ИСИС го прави во Сирија, па по нивни стапки и СДСМ го прави тоа во Македонија.

Бура од реакции на социјалните мрежи.

Граѓаните порачуваат дека кога веќе СДСМ ништо не гради, тогаш не смее ниту да руши.

Според граѓаните, со овој шверцерски начин на отстранување на споменици, власта на Зоран Заев и Град Скопје предводено од Петре Шилегов, како и општина Центар на Саша Богдановиќ, ја разлутија јавноста.

Related Articles