ВАЖНО УПАТСТВО: Како да се самозаштитите од ЗЕМЈОТРЕСИ

 Breaking News

ВАЖНО УПАТСТВО: Како да се самозаштитите од ЗЕМЈОТРЕСИ

ВАЖНО УПАТСТВО: Како да се самозаштитите од ЗЕМЈОТРЕСИ
September 11
17:12 2016

УПАТСТВО за самозаштита на граѓаните од ЗЕМЈОТРЕСИ Дирекцијата за заштита и спасување на својата веб страна има објавеноприрачник или упатство за постапување на граѓаните  при случаи на земјотрес. Во потрага по упатства, а во отсуство на апели од надлежните, граѓаните пишуваат на социјалните мрежи и споделуваат информации за тоа како најдобро да се заштитат откако три посилни, но нефатални  земјотреси го зафатија Скопје од утрово наваму.

На овој линк отворете го упатството.

Related Articles