Утврден датумот кога ќе престане поместувањето на стрелките на часовникот

 Breaking News

Утврден датумот кога ќе престане поместувањето на стрелките на часовникот

Утврден датумот кога ќе престане поместувањето на стрелките на часовникот
February 20
23:24 2019

Укинувањето на зимското и летното сметање на времето ќе стапи на сила од 2020 година, иако Европската Комисија предложи последното поместување да се случи годинава на 31 март.

Одборот го усвои амандманот на пратеникот Давор Шкрлец од Зелените, кој предложи поместувањето на стрелките на часовниците да запре на 31 марти 2020.

Поради низа потенцијални проблеми со ваквото укинување треба да се почека.

Директивата би требало да се применува од 1 април 2020 , така што одредбите би стапиле на сила во сите земји членки на 31 март 202, се наведува оттаму.

Related Articles