Уред кој никако не смеете да го вклучите на продолжен кабел, а во зима сите тоа го правите

 Breaking News

Уред кој никако не смеете да го вклучите на продолжен кабел, а во зима сите тоа го правите

Уред кој никако не смеете да го вклучите на продолжен кабел, а во зима сите тоа го правите
December 15
15:08 2017

Она на што експертите нѐ предупредуваат е правилно ракување со грејните тела, со оглед на тоа дека голем процент од пожарите избувнуваат токму поради употреба на лоши апарати за домаќинство.

Греалките се втори по ред причинители на пожари, па не е на одмет да обрнете повеќе внимание на нив.

Кога тие неправилно се користат лесно мое да станат најголема ноќна мора, а експертите велат дека поари предзвикани од греалки најчесто избувнуваат, бидејќи биле приклучени на продолжен кабел.

Не е секој продолжен кабел доволно издржлив на различна волтажа на апаратите кои во него се вклучуваат истовремено.

Затоа, греалка вклучена на продолжен кабел никогаш не ја оставајте без надзор.

Related Articles