Уловиле сом стар 100 години! Во него имало човечки коски а кога дознале на кој припаѓаат…. (ВИДЕО)

 Breaking News

Уловиле сом стар 100 години! Во него имало човечки коски а кога дознале на кој припаѓаат…. (ВИДЕО)

Уловиле сом стар 100 години! Во него имало човечки коски а кога дознале на кој припаѓаат…. (ВИДЕО)
October 10
17:01 2017

Во утробата на сомот тежок 185 килограми се пронајдени човечки коски, а кога беа откриени на кој припаѓале, сите биле шокирани. Полските рибари Алфонс Брзовски и Марек Жданович уловиле сом во реката Одри, стар помеѓу 90 и 110 години.

Овој капитален примерок бил тежок 185 килограми, но она што е особено интересно во целата приказна е она што беше пронајдено во цревата на сомот. Имено, во огромната риба, пронајдени се човечки коски и беџеви кои припаѓале на нацистичкиот офицер од Втората светска војна. По шокантно откритие во утробата на сомот, рибарите ја повикаа и полицијата, која наскоро започнала истрага за откривање на идентитетот на човекот чии коски биле пронајдени во рибата.

Полицијата се обратила кон биолози и форензичари. Тие откриле дека сомот бил на возраст меѓу 90 и 110 години, но експертите не можеле со сигурност да кажат дали коските кои биле пронајдени во утробата на сомот, припаѓаат на човек што е предходно убиен и изеден од сомот или во најлош случај директно изеден од сомот.

Погледнете го видеото од 2015:

Related Articles