Трамп најде замена: Еве кој ќе го замени Хојт Ји на Балканот

 Breaking News

Трамп најде замена: Еве кој ќе го замени Хојт Ји на Балканот

Трамп најде замена: Еве кој ќе го замени Хојт Ји на Балканот
February 02
18:31 2018

Тројца дипломати се се кандидати за наследници на Хојт Ји на функцијата заменик помошник државен секретар задолжен за Балканот.

Прв на листата е Кристофер Дел, поранешен амбасадор во Косово во време на владеењето на Клинтон.

За него се залага албанското лоби во САД но претседателот Трамп не сака да го именува бидејќи смета дека премногу ќе се залага за албанското прашање во регионот.

Втор на листата е анонимен дипломат чие име се држи во тајност и дека претседателот се залага токму за него, додека трет на листата е Џонатан Мур, поранешен амбасадор на ОБСЕ во Босна и Херцеговина.

Related Articles