Тарчуловски: Редот ќе почне, струја и вода за секого е приоритет, а не луксузи

 Breaking News

Тарчуловски: Редот ќе почне, струја и вода за секого е приоритет, а не луксузи

Тарчуловски: Редот ќе почне, струја и вода за секого е приоритет, а не луксузи
October 12
15:41 2017

Јохан Тарчуловски кандидат за иден градоначалник на Кисела Вода објасни пред граѓаните како редот ќе почне и по кој тек ќе се оди.

Нема да има луксузи за населби што се над 90% средени и да се инвестира во нив, додека некои населени места во Кисела Вода, како Драчево, Припор, Сопиште и др. немаат ниту вода ниту канализација во 2017 година.

Редот ќе започни од овие најзагрозени населени места, ќе се инвестира најпрвин во нив, а потоа со ребаланс на буџетот на Општината вишокот на средства што ќе останат ќе идат за другите населени места во К. Вода.

Видео записот беше снимен и објавена на повеќе медиуми, како и обид да се спинува. Од ВМРО-ДПМНЕ, велат дека ова видео е извадено од контекст, а ниедни лаги и манипулации нема да го спасат СДСМ од пораз.

News24 се обиде да го контактира Јохан окулу настанатата ситуација, но луѓето на терен велат дека за само 5 денови ќе го добиеме вистинскиот одговор, како и вода и канализација за секој што ја нема во општина Кисела Вода.

Погледнете го видеото:

 

Related Articles