Следи неработен ден за граѓаните од православна вероисповед на Република Македонија

 Breaking News

Следи неработен ден за граѓаните од православна вероисповед на Република Македонија

Следи неработен ден за граѓаните од православна вероисповед на Република Македонија
August 21
13:51 2017

Понеделник 28 август 2017 година, Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Македонија.

Ова го соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Од Министерството на граѓаните од православната вероисповед им го честитаат празникот.

До крајот на годината остануваат уште неколку неработни денови кои што се заведени како државни празници.

Related Articles