Симнете ја температурата на децата со помош на овој метотд за само 5 минути

 Breaking News

Симнете ја температурата на децата со помош на овој метотд за само 5 минути

Симнете ја температурата на децата со помош на овој метотд за само 5 минути
February 07
12:21 2018

Експертите откриле ако детето е болно а има покачена телесна температура, тогаш тоа не треба да биде причина за загриженост.

Ако детето има температура и грозница и не се чувствива добро, тогаш има нешто што може да направите, но важно е да знаете дека ако детето има температура или грозница повеќе од три дена мора да посетите лекар.

Грозницата може да се смири со помош на овие методи: Топла купка: Водата испарува од кожата и почнува да а снижува температурата. Никако немојте да користите ладна вода, зошто може да го добиете обратниот ефект, односно темпертуурата само да се покачи.

Компири: Ова е стар рецепт од нашите баби, изрендајте компир и ставете ги во чорапите, па облечете му ги на детето.

Related Articles