Со сила изгласан Законот за јазиците во Собранието на РМ, пратениците на ВМРО-ДПМНЕ не присуствуваа на седницата

 Breaking News

Со сила изгласан Законот за јазиците во Собранието на РМ, пратениците на ВМРО-ДПМНЕ не присуствуваа на седницата

Со сила изгласан Законот за јазиците во Собранието на РМ, пратениците на ВМРО-ДПМНЕ не присуствуваа на седницата
January 11
12:35 2018

Законот беше дел од Тиранска платформа која албанските партии и премиерот на Албанија, Еди Рама, ја договорија на средбата во албанската престолнина.

Собранието на денешната седница го изгласа Законот за јазиците. Законот доби 66 гласа ЗА, ниту еден од пратениците присутни во Собранието не гласаа против или воздражано. На седницата не присуствуваа пратениците на ВМРО-ДПМНЕ.

Законот за јазиците беше жешка тема во периодот пред за време и по изборите.

Законот беше дел од Тиранска платформа која албанските партии и премиерот на Албанија, Еди Рама, ја договорија на средбата во албанската престолнина.

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ не присуствуваа на седницата.

Законот сега треба да оди на потпис кај Претседателот Иванов. Доколку тој не го потпише, а има такви најави, тој повторно се враќа во Собранието. По повторното изгласување, Претседателот мора да го стави својот потпис.

Related Articles