Шекеринска: Ако предлогот за името нуди подобра иднина, тоа е вистинска одбрана на идентитетот

 Breaking News

Шекеринска: Ако предлогот за името нуди подобра иднина, тоа е вистинска одбрана на идентитетот

Шекеринска: Ако предлогот за името нуди подобра иднина, тоа е вистинска одбрана на идентитетот
February 02
11:07 2018

Ако предлозите кои ги добиваме не се добри за нашите национални интереси, нема да имаме дилеми дека тоа не треба да се прифати.

Но, ако на маса имаме предлог кој ќе обезбеди подобра иднина и живот за граѓаните, тоа ќе биде вистинска одбрана на идентитетот.

Ова вчера го изјави Радмила Шекеринска, министерката за одбрана за текот на разговорите за проблемот што Грција го има со уставното име на Македонија.

Вчера Шекеринска гостуваше во емисијата Клик плус на ТВ21.

Related Articles