Секоја чест: Кристина Јовановска е првата Македонка која управува нуклеарен реактор (фото)

 Breaking News

Секоја чест: Кристина Јовановска е првата Македонка која управува нуклеарен реактор (фото)

Секоја чест: Кристина Јовановска е првата Македонка која управува нуклеарен реактор (фото)
January 29
20:13 2018

– Денес станав првата жена (и прва општо) од Македонија која било кога контролирала нуклеарен реактор – напиша на својот твитер профил македонката Кристина Јовановска.

Таа додаде и фотографии од неа, како го управува реакторот ТРИГА МАРК2 во Јожеф Стефан Институтот во Словенија.

Related Articles