Се продолжува рокот за изградба на автопатот Миладиновце – Штип

 Breaking News

Се продолжува рокот за изградба на автопатот Миладиновце – Штип

Се продолжува рокот за изградба на автопатот Миладиновце – Штип
September 13
07:07 2017

Се продолжува рокот за изградба на автопатот Миладиновце – Штип. Владата на вечерашната седница донела одлука да се потпише анекс договор со кој ќе биде прдолжен роквите за изградба на автопатот што го гради кинеската компанија Синехидро. 

Нема информација кој ќе биде новиот рок во кој изградбата на автопатот треба да биде завршена. Освен ова – на седницата била разгледана катастрофалната состојба во државните електрани – каде производството на струја постојано се намалува, а потрошувачката на јаглен и мазут, по произведен мегават електрична енергија, е во постојан пораст, што е нелогично.

Related Articles