Се појави Хитлер на фудбалски натпревар (ВИДЕО)

 Breaking News

Се појави Хитлер на фудбалски натпревар (ВИДЕО)

Се појави Хитлер на фудбалски натпревар (ВИДЕО)
November 30
19:17 2017

Огромна слика на Адолф Хитлер и напис ,,холокауст “ беше поставен од навивачите на Суданскиот клуб Ал- Хилал .

На натпревар на националниот шампионат беше поставена цела кореографија со слика на нацистичкиот лидер и димна завеса.Откако реагираше полицијата , кореографијата е тргната , а на клубот му се заканува казна.

По хаосот на трибините , играчите се вратија во соблекувалните додека публиката не се смири .

Фудбалскиот клуб се соочува со сериозна казна, а истрага ќе спроведе и групата ,, Фудбал против расизмот “ .

Related Articles