РУСКО ШПИУНСКО ЧУДО: Не помага ни дератизација за оваа робот бубашваба (ВИДЕО)

 Breaking News

РУСКО ШПИУНСКО ЧУДО: Не помага ни дератизација за оваа робот бубашваба (ВИДЕО)

July 25
13:16 2016

Руските научници направиле вистинско чудо. Се работи за минијатурен робот кој се движи и изгледа како бубашваба.

Овој минијатурен робот на руската шпиунска техника е опремен со камера, а развиен е на националниот институт “Емануел Кант”.

Работна задача на оваа бубашваба е разгледување и процена на ситуацијата на теренот. Роботот-инсект е способен да носи 10грама, што според тврдењето на научниците е доволно за камера.

Прототипот на овој робот може да се движи само 20 минути, а забрзано се работи тоа време да биде продолжено. Бубашвабата има способност да се движи сама или по однапред зададени инструкции.

Погледнете го видеото

Related Articles