Русите одложија лансирање на ракета во вселената поради бизарна причина (Видео)

 Breaking News

Русите одложија лансирање на ракета во вселената поради бизарна причина (Видео)

Русите одложија лансирање на ракета во вселената поради бизарна причина (Видео)
February 11
16:19 2018

Лансирањето на транспортната ракета „Сојуз 2.1“, која требаше да пренесе два тони залиха до меѓународната вселенска станица, е одложено за 13 февруари поради програмска грешка во компјутерите на ракетата и на теренот.

Изворот вели дека сега е се поправено и подготвено за лансирање на 13 февруари.

Ракетата до меѓународната станица ќе пренесе 1,390 кг товар, опрема за научниците, системи за оддржување на живот, храна, облека, лекови и прибор за лична хигиена.

Related Articles