Путин остана без текст благодарение на овој авион кој го воодушеви рускиот претседател, но и многу други

 Breaking News

Путин остана без текст благодарение на овој авион кој го воодушеви рускиот претседател, но и многу други

Путин остана без текст благодарение на овој авион кој го воодушеви рускиот претседател, но и многу други
February 13
19:42 2019

Претседателот на Русија Владимир Путин изјавил дека новиот борбен ракетоносец ТУ- 160 „работи како часовник.

„Реализиравме прексрасен проект. Всушност направивме нова машина Ту- 160 за нашите вооружени сили- нарекувајќи го ракетоносач.Не ги усовршивме само авионите, туку и оружјето кое го носат. Се работи „како часовник“, навистина е фантастично“ рекол Путин.

Шефот на државата, исто така, предложи да се разгледа создавање на суперсоничен патнички авион.

“Ние треба да се вратиме на суперсоничен патнички сообраќај сега. Треба да размислиме за тоа … Зошто да не направиме суперсоничен патнички авион? “, Праша рускиот претседател за време на неговиот разговор со граѓански активисти.

Претходно, Министерството за индустрија и трговија објави дека работите на суперсоничен авионски патнички авионски проект би можеле да започнат од 2022 до 2026 година. Според податоците што ги дава ова министерство, Обединетата вселенска корпорација треба да го реши проблемот.

Потсетуваме дека во ноември 2017 година, Ту-160 од салата за завршна монтажа беше префрлена на терен за тестирање на фабриката. Ефикасноста на модернизираниот ракетен фрлач треба да се зголеми за 60 проценти.

Related Articles