Пристигнува руска донација за поплавените

 Breaking News

Пристигнува руска донација за поплавените

Пристигнува руска донација за поплавените
September 07
11:50 2016

Авион со донација од Руската федерација се очекува да пристигне денеска во вечерните часови во Македонија, информираат од Дирекцијата за заштита и спасување.

Донацијата ќе содржи пет мобилни генератори од 10 kwt, еден мобилен генератор од 120 kwt, мобилни пумпи за вода и кал, ќебиња, конзервирани прехранбени производи од риба и конзервирани прехранбени производи од говедско месо.

Авионот со оваа донација требаше да пристигне на 26 август годинава

Related Articles