После ова, ќе размислите добро! Бидете внимателни на банкомат!

 Breaking News

После ова, ќе размислите добро! Бидете внимателни на банкомат!

После ова, ќе размислите добро! Бидете внимателни на банкомат!
December 23
11:49 2017

Ова можеби на никој од нас не му паднало на памет досега.

Кога се подигнуваат пари од банкоматите, луѓето мора да бидат внимателни. Не, не е проблемот со грабеж на кредитни картички, туку за опасни бактерии кои најчесто се наоѓаат на копчињата на банкоматите. Ако по користењето на банкоматот не ги измиете рацете, може да се заразите со некои бактерии.

Примероците од банкоматите и јавните тоалети биле скоро идентични во поглед на бактериската култура. Тоа вклучува низа на различни бактерии.

Откриени се дури и видови кои предизвикуваат повраќање и други проблеми.

„Бевме изненадени од резултатите дека банкоматите се контаминирани со бактерии, како што се и јавните тоалети.“, изјави микробиологот Ричард Хејстингс.

Related Articles