Погледнете како Тито бил пречекан во Северна Кореја пред 40 години

 Breaking News

Погледнете како Тито бил пречекан во Северна Кореја пред 40 години

Погледнете како Тито бил пречекан во Северна Кореја пред 40 години
September 12
06:46 2017

Поради нуклеарното оружје на Северна Кореја овие денови оваа држава е постојано во центарот mна вниманието. 

Од денешна перспектива, покрај конфронтанцијата со скоро целиот свет, интересно изгледаат снимки кои настанале пред 40 години. Тогаш во официјална посета на Северна Кореја допол претседателот на Југославија, Јосип Броз Тито. 

Многу светски земји му оддавале голема почит на југословенскиот претседател, но многумина сметаат дека ништо не се споредува со она кога тој слетал во Пјонјанг во 1977 година. 

Погледнете го видеото од кое застанува здивот:

Related Articles