Погледнете како нилски коњ спасува зебра

 Breaking News

Погледнете како нилски коњ спасува зебра

August 21
20:49 2017

National Geographic го прогласи нилскиот коњ за еден од најопасните цицачи во Африка, во конкуренција со лавовите, гепардот и хиената, поради екстремната непредвидливост, големина, брзина и големите заби. Всушност, после маларичниот комарец, нилскиот коњ е втор на листата по одговорност за смрт на 3000 луѓе на годишно ниво.

Нилскиот коњ е исклучително агресивно животно. Живее во групи и се бори за своето место во општествената хиерархија. Симпатичното зевање и покажување на забите всушност е израз на агресија. Со своите заби може да преполови и крокодил.

Затоа ова видео е изненадувачко.

Related Articles