По стапките на вујче, внукот на Тоше започнува светска кариера!

 Breaking News

По стапките на вујче, внукот на Тоше започнува светска кариера!

По стапките на вујче, внукот на Тоше започнува светска кариера!
September 19
15:03 2016

Кристијан Ристески тргнува по стапките на својот вујко Тоше Проески.

 Талентот и желбата за пеење како наследство му останаа нему.

Внукот на Тоше Проески, од следниот месец ќе студира на ЕСРА, Универзитетот за аудиовизуелни уметности во Скопје, на отсекот интерпретација на популарна музика, а ќе изучува и музичка продукција.

Тој сега има 18 години, свири гитара и тапани, а ќе снима во Лондон кај популарниот композитор Енди Рајт со кого соработуваше и Тоше.vnukot-na-tose1-1 vnukot-na-tose2 vnukot-na-tose3

За потсетување Кристијан е внук од сестра на нашиот непрежален Тоше Проески.

Му посакуваме успешна музичка кариера на Кристијан и да ја достигне славата на неговиот вујко.

Related Articles