Петиција до Заев и Владата: Спасете ги децата! За чист воздух! Shpëtoni femijët! Për ajër të pastër!

 Breaking News

Петиција до Заев и Владата: Спасете ги децата! За чист воздух! Shpëtoni femijët! Për ajër të pastër!

Петиција до Заев и Владата: Спасете ги децата! За чист воздух! Shpëtoni femijët! Për ajër të pastër!
December 14
23:36 2017

За петицијата можете да го ставите вашиот потпис ТУКА. Петицијата ви ја пренесуваме во целост:

Во услови на хуманитарна и еколошка вонредна состојба, бареме лично од Премиерот на Владата на РМ, г-динот Зоран Заев, како и од општинските власти, итно и неодложно да ги имплементираат следниве мерки:

Секојдневно миење на улиците со цистерни со обична вода

Времен прекин на сите градежни работи во зимскиот период

Времен прекин на работа на сите погони и индустриски капацитети со А и Б интегрирана возила

Исклучување од сообраќај на тешки возила и стари автобуси

Бесплатен јавен превоз

Редовни и ригорозни инспекции за палење на несоодветен материјал

Предвремен зимски распуст на сите ученици

Посебен режим на сообраќај преку забрана на движење на патнички возила во поширокото централно градско подрачје

За овие мерки не се потребни посебни средства од буџетот на РМ туку само административни одлуки и добра политичка волја.

This petition will be delivered to:
Влада на РМ
Премиер Зоран Заев

Related Articles