Овој трик со далечинското никој не го знае: Може да работи и без батерија

 Breaking News

Овој трик со далечинското никој не го знае: Може да работи и без батерија

Овој трик со далечинското никој не го знае: Може да работи и без батерија
September 04
23:18 2017

Нема нешто што повеќе ќе ве извади од кожа од тоа кога убаво ќе силегнете на фотелјата пред телевизорот и ќе сфатите дека далечинскиот управувач не работи.

Сигурно станува збор за батериите, или фали батерија или едната од двете батерии се испразнила. Но, ни на крај памет не ви е да отидете до продавница.

Проблемот мож да се реши само со една спајалица. Наместете ја во положба како на фотографијата за совршено да легне на местото за батерија. Со тоа ќе го затворите струјното коло меѓу батеријата и компонентата во управувачот.

Единствена мана на овој трик е тоа што управувачот ќе работи на помала волтажа, па ќе мора малку да се доближите до телевизорот за да смените канал.

Related Articles