„Ова е Стив!“ – хит песна посветена на студетстскиот дом „Стив Наумов„ Скопје

 Breaking News

„Ова е Стив!“ – хит песна посветена на студетстскиот дом „Стив Наумов„ Скопје

June 29
17:41 2016

Мозокот на пасење
на маса леб и ајвар.
Лебот вчерашен е,
пиво цела гајба.

Банички кај Верка
со киселина у стомак.
Хеланки по мерка
пукаат ко домат.

Четири кревети
на 30 квадрата.
Журка некој ќе клевети,
полиција на врата.

Тате нема плата
домската е празна.
Од каде да уплатам
за да не плаќам и казна.

“Од која пуста плата
да вратам рата за кредитот?”
Лебарка салата
има денес на менито.

Еднаш во месецот
ќе донесат салама.
У бонската експресно,
гужва и галама.

“Треба да учам”
У четврток у диско,
ќе има општа туча
како минатиот исто.

Сви смо добре воље
на кафе у Сајбер,
у Идризово е боље
ама “немаме” гајле.

Related Articles