Ова е најпопуларното име за девојче во светот

 Breaking News

Ова е најпопуларното име за девојче во светот

Ова е најпопуларното име за девојче во светот
October 26
20:29 2017

JНајпопуларното име за девојче во светот е Софија. 

 Токму ова име е најчесто во осум од 49 земји во светот.

Мексико, Русија, Италија, Швајцарија, Естонија, Чиле и Словачка се земјите каде родителите своите девојчиња  ги крстиле Софија. Дури во 20 земји ова име се наоѓа меѓу трите популарни имиња. 

 Софија на грчки значи мудрост, а тајната на популарноста на тоа име е што на различни јазици се изговара исто.

 Некои неговата популарност ја поврзуваат со познатите дами, како што се Софија Вергара и Софија Лорен

Related Articles