Остри осуди на сметка на Тито: Пушеше и ми дофрлуваше како провинцијалец!

 Breaking News

Остри осуди на сметка на Тито: Пушеше и ми дофрлуваше како провинцијалец!

Остри осуди на сметка на Тито: Пушеше и ми дофрлуваше како провинцијалец!
February 11
19:07 2018

Елисавета Сека Саблиќ е родена во 1942 година во Белград.

„Мајка ми во текот на војната никогаш не носела жолта лента. Кога се омажила за мојот татко, Стивен, христијанин, родителите се откажале од неа. Немала контакт со нив се додека нејзиното семејство не го однеле на логор.“

Таа има голем број улоги во филмови, серии, но и театар, а често знаеше и да ја нервира јавноста, а да не размислува за последиците, па така пробала и дрога, за што јавно зборувала.

„Бев уште студентка, беше тоа на почетокот на 60-те. Бевме во некоја соба и тогаш еден по еден доаѓавме на своите точки, најверојатно на еден метар пред Тито и Јованка. Јас рецитирав, а некои пееја. Тито никогаш не ме импресионираше, не ми беше ниту страв, немав ниту трема затоа што моето семејство беше на неговата линија. Но никогаш нема да заборавам како пушеше цигара и ми дофрлуваше при изведување на мојата точка. Беше тоа страшно, а подоцна ми се случуваше на места каде што имаат заостанато културно разбирање, односно се провинцијалци“, изјави таа.

Related Articles