Од наредниот вторник можни се нови цени на бензините во Македонија

 Breaking News

Од наредниот вторник можни се нови цени на бензините во Македонија

Од наредниот вторник можни се нови цени на бензините во Македонија
June 20
10:11 2016

Американската лесна нафта за испорака во јули поскапи за 44 центи и тргувањето го заврши на 48,42 долари за еден барел.
Северноморската нафта од типот „брент“ која се увезува и во Македонија тргувањето го заврши поскапа за 35 центи на 49,52 долари за барел.
Ова е прво поскапуање на нафтата по падот од скоро 10% во текот на минатата седмица.

Оваа цена не значи многу за македонски услови, бидејќи и натаму е скоро идентична со онаа врз основа на која регулаторот ја формираше малопродажната цена минатата недела.
До следната корекција на цените има уште седум дена. Доколку нема драстични промени на светските берзи, нема да има ниту посериозни корекции на малопродажните цени во Македонија.

Related Articles