НОВО од Белград: Во Скопје се враќа само конзуларното одделение

 Breaking News

НОВО од Белград: Во Скопје се враќа само конзуларното одделение

НОВО од Белград: Во Скопје се враќа само конзуларното одделение
August 23
11:35 2017

Вработените во Амбасадата на Србија во Македонија кои се занимаваат со конзуларни работи, ќе се вратат во Скопје следната недела, а до тогаш оние кои имаат потреба од конзуларна помош да се јават во српското МНР на телефонот 011/306-8268 или на мејлот: [email protected]

Во соопштението на МНР се вели дека сите граѓани на Србија, на кои им е потребна конзуларна помош и заштита во Македонија, во овој период може да се обратат во МНР, одделение за конзуларни работи, телефонски на бројот 011/306-8268 или по писмен пат на мејлот: о[email protected]

Целата конзуларна помош и заштита останува достапна на сите граѓани на Србија и покрај новонастанатите околности. Следната недела вработените во Амбасадата вршат конзуларни работи, ќе се вратат на служба во Скопје, соопшти српското МНР.

Related Articles