На Водици небото се отвара: Немажените девојки пред спиење треба да го направат ова

 Breaking News

На Водици небото се отвара: Немажените девојки пред спиење треба да го направат ова

На Водици небото се отвара: Немажените девојки пред спиење треба да го направат ова
January 19
21:24 2018

Богојавление Водици е еден од најголемите и најтешки христијански празници. Според Библијата, на овој ден се отворило небото и се слушнал божјиот глас.

Според верувањата и обичаите, сите немажени девојки на големиот празник треба да стават огледалце под перницата, и ќе го сонуваат мажот со кој ќе се омажат.

Исто така, се верува дека сите девојки треба да направат тесто и да одвојат четири топчиња од него. Во три се става име на симпатијата, а едно топче останува празно.

Топчињата се ставаат во врела вода, а она кое прво ќе излезе горе ја кажува судбината.

Related Articles