МИСТЕРИОЗНИОТ ОСТРОВ ВО ЊУЈОРК: Напуштен е пред 50 години, а на посетителите не им е дозволен пристап (Видео)

 Breaking News

МИСТЕРИОЗНИОТ ОСТРОВ ВО ЊУЈОРК: Напуштен е пред 50 години, а на посетителите не им е дозволен пристап (Видео)

МИСТЕРИОЗНИОТ ОСТРОВ ВО ЊУЈОРК: Напуштен е пред 50 години, а на посетителите не им е дозволен пристап (Видео)
February 05
23:37 2018

Во Њујорк постои скриен остров, напуштен пред 50 години и на него денес е забранет секаков пристап.

Станува збор за островот Норт Брадер, чие име во превод значи “Северен брат”.

Островот се протега на 8,9 хектари и е целосно ненаселен, има осетлив екосистем, а денес претставува природен резерват.

Related Articles