МИСТЕРИЈА ВО ЈАПОНИЈА – Бродови со човечки костури пристигнуваат со денови!(ВИДЕО)

 Breaking News

МИСТЕРИЈА ВО ЈАПОНИЈА – Бродови со човечки костури пристигнуваат со денови!(ВИДЕО)

МИСТЕРИЈА ВО ЈАПОНИЈА – Бродови со човечки костури пристигнуваат со денови!(ВИДЕО)
December 05
11:40 2017

Јапонските власти најавиле засилено осигурување за да се спречат сомнителни доаѓања на бродови.

Мистериозните дрвени бродови со костури се приближуваат кон брегот на Јапонија. Во понеделникот пристигнал дрвен брод полн со човечки костури.

На бродовите се најдени костури на 3-ца мажи, а интересно е тоа што ова не е прв таков случај во последните неколку недели. Сеуште не се знае од каде доаѓаат овие бродови, но се сомневаат во Северна Кореја.

Пронајдени се тела на 8 мажи во фаза на распаѓање досега, а минатата недела полицијата спаси неидентификувани мажи, исто така на дрвен брод. Еден од нив кажа дека се доближиле на Јапонија, затоа што бродот им се уништил во текот на рибарење.

Според Мијамото, професор, бројот на бродови пораснал од 2013-та година.

„Откако Ким одлучи да ја прошири рибарската индустрија како начин за зголемување на приходите за војската. Се користеа стари бродови на чие чело беше војската, луѓе кои не знаат ништо за риболов.“

Во четвртокот јапонската крајбрежна стража на брегот извлече брод во близина на Хокаидо, а на него биле 10 мажи од Северна Кореја кои рекле дека се сокриле таму поради лошото време.

Related Articles