Мистерија на островот Андама : Мрачен обичај на изолирано племе го шокираше Светот! (ВИДЕО)

 Breaking News

Мистерија на островот Андама : Мрачен обичај на изолирано племе го шокираше Светот! (ВИДЕО)

September 17
04:26 2016

Јарава е племе кое живее на островот Анадама и нема контакт со надворешниот свет. Племето има мрачен обичај да убива деца кои имаат посветол тен на кожа, бидеќи сметаат дека таквите деца имаат татко кој не и припаѓа на нивната заедница.

Убиството на петмесечно бебе на оддалечениот остров во Индискиот океан отвори дебата во светот за едно од најпознатите племиња во светот.

Злочинот се случил близу островот Јарава каде што живеат 400 номади, кои се занимаваат со лов и собирање на храна. Бебето имало посветол тен во однос на останатите членови на племето, па се претпоставувало дека татко е некој од надворешноста на заедницата. Затоа бебето било убиено според ритуалните обичаи на ова племе.

Во минатото индиските власти немале желба да бидат во контакт со абориџинската култура и ја “вртеле главата” од вакви убиства. Покрај тоа, овие племиња се заштитени од надворешниот свет и со законите на Индија.

И на вистина, 200 години откако британската империја создала колонија на овие простори, ниту еден член на племето Јарава не е обвинет за злочин.

Related Articles