Министерството за труд и социјала започна со исплата на социјалната помош

 Breaking News

Министерството за труд и социјала започна со исплата на социјалната помош

Министерството за труд и социјала започна со исплата на социјалната помош
January 24
14:09 2018

Министерството за труд и социјала започна со исплата на социјалната помош

Министерството за труд и социјала почна со исплата на социјалната помош, за која оние кои ја примаат се пожалија дека доцнела со месеци.

Од министерството објаснија дека причината за тоа било поради законската обврска секоја нова календарска година да се усвојува програма за социјална и детска заштита од страна на Владата.

Оваа програма беше усвоена на вчерашната седница во Владата.

Related Articles