МАКФЕСТ 2017 – Победник „Од утро до вечер“, финале, резултати, награди

 Breaking News

МАКФЕСТ 2017 – Победник „Од утро до вечер“, финале, резултати, награди

МАКФЕСТ 2017 – Победник „Од утро до вечер“, финале, резултати, награди
October 08
08:03 2017

Честитки за победниците на МАКФЕСТ 2017 година.

1 место освои композицијата „Од утро до вечер“ која ја исполни Зоран Илиев и Анабела Атијас со 515 тв.глас, 10 бодови  и 98 гласови од публика.

2 место освои композицијата „Дождови“ од Мартинијан Кириловски со 524 тв.глас, 12 бодови и 31 гласови од публика.

3 место освои композицијата „Погледни ме“ од Антонија Гиговска со 343 тв.глас, 7 бодови и 66 гласови од публика.

МАКФЕСТ 2017 – ФИНАЛЕ РЕЗУЛТАТИ:ПУБЛИКА И ТЕЛЕВОУТИНГ, погледнете ги резултатите за сите учесници:

 

МАКФЕСТ НАГРАДИ Најдобр стајлинг – Мартина Иванова Најдобар дебитант – The Chiks Најдобра интерпретација – Ѓунеш Абазова –Белорусија

Најдобар аранжман – композицијата што ја пееше Соња Бишоп од Финска

Трета награда од публиката :“Погледни ме “ на авторите Кире Костов музика и аранжман и на Миодраг Врчаковски во изведба на Антонија Гиговска

Втора награда од публиката:“Дождови“ на авторите Магдалена Божиновска Стојанова музика-аранжман, и Елизабета Кралевска текст , во изведба на Мартинијан Кириловски

Прва награда од публика:Од “Утро до вечер“ што ја отпеаја Зоран Илиев и Анабела.Автори се Стојанче Аврамов, музика-текст, аранжман Зоран Алексиќ.

Победничката песна видео:

Погледнете го целосното видео од МАКФЕСТ 2017 :

 

Related Articles