Мачка стана почесен градоначалник на град во Аљаска

 Breaking News

Мачка стана почесен градоначалник на град во Аљаска

Мачка стана почесен градоначалник на град во Аљаска
February 09
18:31 2018

Мачка веќе 15 години е почесен градоначалник на град во Аљаска. Мачорот Стобс бил избран за почесен градоначалник на градот Талкитна како израз на протест.

Пред 15 години на изборите за градоначалник се пријавиле повеќе кандидати, но ниту еден од нив не им се допаднал на жителите на градот.

Тогаш тие ја поднеле кандидатурата на мачорот и подтготвиле гласачки ливчиња, на кои било и неговото име.

Почесниот градоначалник предизвикува голем интерес кај туристите, кои доаѓаат од целата земја за да се сретнат со него

Related Articles