Каков бил животот со Тито – Александар ги открива сите негови тајни

 Breaking News

Каков бил животот со Тито – Александар ги открива сите негови тајни

Каков бил животот со Тито – Александар ги открива сите негови тајни
October 11
10:33 2017

Маршалот Тито сите го сакаа, а човекот кој го чуваше, открива колку било тешко да се води грижа за доживотниот претседател на СФРЈ. Александар од Сараево со носталгија во гласот се сеќава на Тито. Вели дека тој често се фотографирал со сите лидери пред крзно од мечка, за која не мора да се напомене дека сам ја уловил. Тито уживал во ловот, имал три пушки, имал и свој ритуал пред да појде на лов.

Станувал во четири да провери какво ќе биде времето тој ден, потоа шетал по вилата, пиел кафе, па читал весници. Потоа ќе го испробал оружјето за лов и одел. Вели не е точно дека Тито пиел само виски како што се мислело, повеќе сакал француски коњак.

Откако се разбоилел, на смеа велел, ајде додека не дојде докторот ставете ми и мене пијалок никој да не види. Александар вели дека никогаш нема да го заборави времето со маршалот.

 

Related Articles