ИМА 20 ГОДИНИ И СВОЈ ТРАКТОР: “Во него се чувствувам најдобро” (ФОТО)

 Breaking News

ИМА 20 ГОДИНИ И СВОЈ ТРАКТОР: “Во него се чувствувам најдобро” (ФОТО)

ИМА 20 ГОДИНИ И СВОЈ ТРАКТОР: “Во него се чувствувам најдобро” (ФОТО)
October 26
08:54 2017

Ведрана Полетар (20) има свој трактор, управува со него и секој ден е во полето. 

Љубовта кон земјата ја наследила од родителите. 

“Го работам тоа што го сакам, тоа што ме исполнува. 

Не е ниту малку тешко да станеш рано на утро и до доцна навечер да работиш”, вели Ведрана. 

После завршеното училиште за комерција, се нашла на крстопат, дали да продолжи на факултет или да остане дома и да ја обработува земјата. 

“Ме привлече второт и одлуката беше дефинитивна. 

Останувам да ја орам земјата и да произведувам храна”, додала Ведрана која со 18 години станала сопственик на трактор. 


Вредната девојка, за себе вели дека не е многу по вечерните излегувања, а изборот на облека го препуштила на својата помала сестра. 

“Го мразам тоа облекување, но признавам дека понекогаш го сакам и тоа. Сепак, најдобро се чувствувам во траперки и маички”, вели таа

Related Articles