Илија Димовски се повлекува од координатор на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ

 Breaking News

Илија Димовски се повлекува од координатор на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ

Илија Димовски се повлекува од координатор на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ
December 25
23:13 2017

Илија Димовски се повлекува од функцијата координатор на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ, а на негово место доаѓа Владимир Ѓорчев, пишува МКД.МК.

Сѐ уште се размислува околу опциите колку пратенички да има ВМРО-ДПМНЕ во Парламентот, но засега нема одлука.

Засега е сигурно дека сите пратеници на ВМРО-ДПМНЕ остануваат во парламентот.

Според извори на МКД.мк, сѐ уште се размислува околу опциите колку пратенички да има ВМРО-ДПМНЕ во Парламентот, дали една или десет колку што се сега, но засега нема одлука.

Но, она што е сигурно е дека сите пратеници на ВМРО-ДПМНЕ остануваат во Парламентот.

Related Articles