Hoвa 3akана од Кремљ до Финска: Ќе ве гаѓамe со Kинџaл и ќе исчезнете за 10 секунди

 Breaking News

Hoвa 3akана од Кремљ до Финска: Ќе ве гаѓамe со Kинџaл и ќе исчезнете за 10 секунди

Hoвa 3akана од Кремљ до Финска: Ќе ве гаѓамe со Kинџaл и ќе исчезнете за 10 секунди
May 14
15:45 2022

Медиумот Дејли Мејл објави дека рускиот функционер Алексеј Журављев ѝ се 3аkанил на Финска, која сака да влезе во НАТО, пишува Прес24. Ако Финска сака да се приклучи на НАТО, тогаш нашата цел е лег итимна. Ова е логично. Ако САД ја загрози нашата држава, еве ви го Сармат, а од вас ќе остане само пе пел ако мислите дека Русија не треба да постои. Ќе исчез нете за 10 секунди, наводно кажал Журављев. В ојната во Украина почна поради тоа што Кремљ сакаше да спречи ширење на НАТО на Истокот, а Финска со години беше неутрална, но сега сака да се приклучи на алијансата. ИзворПрес24.

Related Articles