Hoв пиk на коpoнавирусот ја тpecи Северна Македонија, денешните резултати се високи и pekopдни овој месец

 Breaking News

Hoв пиk на коpoнавирусот ја тpecи Северна Македонија, денешните резултати се високи и pekopдни овој месец

Hoв пиk на коpoнавирусот ја тpecи Северна Македонија, денешните резултати се високи и pekopдни овој месец
February 24
18:27 2021

Како што денеска јавуваат здравствените власти, во последните 24 часа се направени 3.342 тестирања, а регистрирани се 725 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 274 -Прилеп 79 -Кавадарци 55 -Тетово 39 -Куманово 34 -Охрид 29 -Гевгелија 26 -Неготино 25 -Велес 24 -Штип 20 -Гостивар 18.

Битола 16 -Струмица 13 -Кочани 12 -Струга и Крива Паланка по 11 -Богданци 6 -Крушево 5 -Ресен 4 -Свети Николе, Делчево.

Пробиштип, Виница, Валандово, Кратово и Демир Капија по 3 -Кичево 2 -Берово 1.

Поч ин ти се 13 лица, по 4 пац иенти од Скопје (85г, 78г, 72г, 64г) и Куманово (70г, 63г, 57г, 50г) и по еден па циент од Тетово (66г), Прилеп (72г), Битола (71г), Велес (75г) и Пробиштип (83г).

Од пријав ените см тн и случаи сите се п чи ати во болн ички услови.

Регистрирани се 215 оздра вени паци енти од:

Скопје 125 -Прилеп 19 -Кавадарци 13 -Струмица 9 -Велес 6 -Битола 5 -Тетово, Куманово и Неготино 4 -Гевгелија, Делчево, Демир Капија.

Кичево и Радовиш по 3 -Гостивар, Ресен, Пробиштип и Демир Хисар по 2 -Кочани, Крива Паланка и Виница по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 509.720 тестирања на Ков ид-19.

Вкупната бројка на К ВИ Д-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидем ијата изнесува 100.632, бројката на оздр авени пацие нти е 90.311, на п чи нати е 3.098, а бројот на активни случаи изнесува 7.223.

Related Articles