Hoв пик во Македонија, 2269 нови случаи на коронавирусот денеска од 7038 тестови

 Breaking News

Hoв пик во Македонија, 2269 нови случаи на коронавирусот денеска од 7038 тестови

Hoв пик во Македонија, 2269 нови случаи на коронавирусот денеска од 7038 тестови
January 18
18:47 2022

Како што јавуваат здравствените власти, во последните 24 часа Направени се 7.038 тестови, а регистрирани се 2.269 нови случаи на Коронавирусот и тоа:

Скопје – 1.169• Битола – 183• Прилеп – 165• Куманово – 88• Кавадарци – 56• Гевгелија – 48• Охрид – 44• Тетово – 43.

Струмица – 35• Кочани – 34• Гостивар, Велес и Кичево – по 33• Ресен – 32• Струга – 31• Неготино – 26• Крива Планка, Радовиш и Берово – по 24.

Делчево – 19• Валандово – 15• Демир Хисар – 14• Свети Николе и Кратово – по 13• Штип и Крушево – по 11.

Македонски Брод – 9• Виница и Македонска Каменица – по 8• Пехчево – 7• Пробиштип, Богданци и Дојран – по 5• Демир Капија – 1.

Од вкупниот број на поз тивни (2.269), регис трирани се 310 реи фекции.

Во текот на изминатите 24 часа регистрирани се 13 по инати лица:

5 лица од Скопје (64г, 66г, 68г, 79г и 82г), 3 од Струмица (58г, 61г и 66г), 2 од Кавадарци (52г и 87г) и по едно лице од Куманово (73г), Струга (77г) и Охрид (54г).

Од пријавените случаи 3 се по ина ти во домашни услови и 8 се во болнички услови.

Досега во земјата се направени вкупно 1.717.482 тестирања на Коронавирусот.

Вкупната бројка на коронаивруостдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епи е мијата изнесува 247.663, бројот на оздравени пац иенти е 222.306, на п ч нати е 8.139, а бројот на активни случаи изнесува 17.218

Related Articles