Hoви peкоpди во Северна Македонија со коронавирусот, 1342 нови случаи од 3399 тестирања

 Breaking News

Hoви peкоpди во Северна Македонија со коронавирусот, 1342 нови случаи од 3399 тестирања

Hoви peкоpди во Северна Македонија со коронавирусот, 1342 нови случаи од 3399 тестирања
December 03
21:43 2020

Здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 3399 тестирања, а регистрирани се 1342 нови случаи на коронавирусот, што е уште еден голем peкорд. Листата на градови е следна:

Скопје 479-Куманово 52-Дебар 20-Штип 45-Прилеп 84-Тетово 58-Струга 52-Велес 59-Битола 83-Охрид 49-Кавадарци 42-Гостивар 63.

Гевгелија 33-Струмица 29-Крива Паланка 12-Радовиш 12-Крушево 5-Кочани 33-Пробиштип 10-Демир Хисар 2-Македонски Брод 2.

Пехчево 2-Берово 4-Валандово 4-Виница 4-Делчево 22-Кратово 7-Свети Николе 13-Кичево 31-Ресен 13-Неготино 18.

По чи н ти се 22 лица, седум паци енти од Скопје (70, 61, 73, 81, 62, 65 и 69г), еден од Куманово (79г), двајца од Штип (81 и 78г), четири паци енти од Прилеп (84, 68, 69 и 79г), еден од Струга (77г), двајца од Велес (72 и 73г), еден од Охрид (87г), еден од Гостивар (71г), еден од Струмица (67г), еден од Крушево (71г) и еден пац иент од Берово (86г).

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 679 оздравени пациен ти од:

Скопје 266-Куманово 49-Штип 30-Прилеп 51-Тетово 1-Струга 30-Велес 13-Битола 56-Охрид 29-Кавадарци 22-Гостивар 2-Гевгелија 3-Струмица 16-Крива Паланка 3-Радовиш 10-Крушево 1-Кочани 14-Пробиштип 3-Македонски Брод 3-Пехчево 4-Берово 6-Валандово 2-Виница 8-Делчево 6-Кратово 8-Свети Николе 11-Кичево 21-Ресен 3 -Неготино 8.

Досега во земјата се направени вкупно 341.261 тестирања на Ко вид -19.

Вкупната бројка на ко вид дијагнос тицирани во нашата земја од почетокот на епидем ијата изнесува 65231, бројката на оздра вени пацие нти е 41656, на по ин ат и е 1847, а бројот на активни случаи изнесува 21728.

Related Articles