Hoви детали: Газдата на Фристајлер еден час пред да потони знаел дека во сплавот влегува вода

 Breaking News

Hoви детали: Газдата на Фристајлер еден час пред да потони знаел дека во сплавот влегува вода

Hoви детали: Газдата на Фристајлер еден час пред да потони знаел дека во сплавот влегува вода
January 03
16:48 2023

Газдата на белградскиот сплав „Фристајлер“, кој почна да тоне на новогодишната ноќ неколку минути по полноќ, еден час пред и ци дентот бил известен дека во објектот влегува вода,

а при евакуацијата дошло до те ачка во која учествувало обезбедув ањето на објектот што тонел.

Ова утрово го објави репортерката на ТВ Прва пред сплавот.

Сепак, таа не го прецизираше изворот на оваа информација. Инаку, како што информираше таа, сплавот „Фристајлер“ не само што се движел наназад и уште повеќе се навалил,

туку и го откорнал бетонскиот столб на кој бил прикачен, а ѓубрето веќе трет ден по ред се растегнува покрај брегот, додаде таа.

Сопственикот, директорот и управителот на сплавот „Фристајлер“ синоќа беа уапс ени како вин овници за овој инци ент, кој само од чиста среќа не заврши фа ал но.

На нив им е одреден пр итвор до 48 часа, по што утре заедно со кр вична пријава ќе бидат изведени во Третото основно јавно обви ителство во Белград и ќе бидат сослушани.

Репортерите на Телевизија Прва ја пренесоа и информацијата дека сопственикот бил известен еден час пред инцидентот дека водата почнала да навлегува во сплавот,

како и дека обезбедувањето „те ало неколку луѓе кои сакале да си ги земат своите работи“.

Имаше информација дека сопственикот бил известен дека водата почнала да навлегува во сплавот, но рекол дека нема потреба од грижи и дека сплавот не може да потоне иако на него има речиси два до три пати повеќе луѓе отколку што е пропишано“

изјави репортерката Милица Савиќ, известувајќи пред самиот сплав. ИзворПРес24.

Related Articles