Heма kpaj: HOBи големи Boeни вежби на Пацификот започнаа pуcите

 Breaking News

Heма kpaj: HOBи големи Boeни вежби на Пацификот започнаа pуcите

Heма kpaj: HOBи големи Boeни вежби на Пацификот започнаа pуcите
June 03
20:48 2022

Како што пишува Слободенпечат, pуската пацифичка флота започна големи поморски вежби, каде учествуваат над 40 вое ни бродови и 20 авиони, соопшти руск ото Министерството за одбрана. Предвидено е вежбите да траат до 10 јуни. – Рускиот команден брод „Маршал Крилов”, фрегата „Маршал Шапошников” и група големи противподморнички бродови и корвети, мали противподморнички бродови, миночистачи, ракетни чамци и помошни бродови, ќе дејствуваат во одредени подрачја на Тихи Океан за време на вежбите, се наведува во соопштението. ИзворСлободенпечат.

Related Articles