HATO ги менува нашите кодови: МКД и МК заминуваат во историјата, отсега ќе се користи NM – North Macedonia

 Breaking News

HATO ги менува нашите кодови: МКД и МК заминуваат во историјата, отсега ќе се користи NM – North Macedonia

HATO ги менува нашите кодови: МКД и МК заминуваат во историјата, отсега ќе се користи NM – North Macedonia
April 20
20:26 2022

Како што јавува Прес24, новата одлука на НАТО алијансата која пред неколку дена е пристигната до македонските институции е промена на кратенката која во иднина нашата држава ќе го користи во алијансата. Имено, како што се вели во документот Македонија во иднина треба да го користи скратеното име „NM“ како кратенка од North Macedonia. Во документот се вели дека шифрите од две букви се користат за сојузниците на НАТО, а шифрите со три букви се користат за партнерите на алијансата. Во оваа листа се менуваат и кодовите за Бугарија и Турција. ИзворПрес24, Фото:

Related Articles